Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

noen

KONTAKTINFO

TIKI Navigator AS
Øvre Høn Terrasse 10B
1384 ASKER

Org.nr. 986740635

Fred W. Jenssen

Telefon mellom
kl. 13:00 til 23:00
941 92 624

Epost:
tiki@tikinavigator.no

Historien om TIKI

Jeg har vært interessert i
elektronisk navigasjon siden 1982, da vi hverken hadde PC eller GPS.

Gjennom 30 års seiling og kronisk
3-fots syke har båtene mine vokst fra 24 til 50 fot, og seilingsområdet fra Indre Oslofjord til Middelhavet, Atlantern og Vest-India, og jeg har brukt mer penger på båtutstyr enn jeg tør å tenke på - ikke minst på kartplottere og navigasjonsprogrammer. Noen dårlige, noen gode, men alle systemer har en ting felles - de blir påstått å være enkle å bruke. Det er for å si det pent nokså langt fra sannheten.

Da PC'ene kom for alvor i 1985, laget jeg mitt første eget kartprogram med selvlagede kart og kopling mot Decca. Det var aldri ment å være noe annet enn et hobbyprosjekt, men det var moro, ikke minst da GPS'en kom med en nøyaktighet som den gang ble opplevd som helt utrolig.

Først i 2001, da vi fikk profesjonelle elektroniske sjøkart i Norge, ble tanken på å lage en kommersielt program sådd. Men å konkurrere med "de store" var ingen spøk. Det måtte bli på brukervennlighet, som er de fleste kartplotteres akilleshel.

Derfor ble målet å lage et intuitivt navigasjonsprogram med et integrert hjelpesystem. Hvem som helst skulle kunne lære seg å bruke de aller viktigste funksjonene i løpet av en time - og finne ut av finessene etterhvert, uten noensinne å måtte lese en tung bruksanvisning.

Det tok 3 år.
I 2004 ble TIKI lansert gjennom Nautisk Forlag, og senere testet i Båtmagasinet og Seilmagasinet. I sammenligningstabellen med 6 konkurrenter var TIKI det eneste som fikk toppkarakter for brukervennlighet. Da smalt champagne-korken i taket!

Også internasjonale båtmagasiner som Cruising World, Yachting World og Sailing Today ga TIKI god omtale for sin brukervennlighet. I dag har TIKI rundt 3000 brukere over hele verden.
Men for meg er videreutviklingen av TIKI fortsatt en hobby og en lidenskap.

Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

Logg inn